"Jag fick ett fint mottagande från arbetsplatsen och mycket stöd från min konsultchef på mitt bemanningsföretag Careisma"

Stegen mot ingången vid Johans nya arbetsplats påminner honom om de steg som både hans mor och mormor tog, då de båda valde att läsa till sjuksköterskor. En patient som han kommer att träffa idag påminner honom om sin mormor, med sina vackra ögon och ett leende som skapar trygghet och får Johan att le inombords. Patienten är dement och pratar ofta om sin barndom, vilket påminner Johan om det arbete som var anledningen till att han valde att bli sjuksköterska - första sommarjobbet som undersköterska i ett demensboende.


“Jag upplever ett rus varje gång jag hjälper en annan människa”, tänker Johan och öppnar dörren till sitt kontor där han möts av sina kollegors tillmötesgående hälsningar. Att få arbeta inom bemanning och med kollegor som är positiva, glada och hjälpsamma är något så otroligt viktigt, upplever Johan, trots att arbetet kan vara jobbigt emellanåt. Kollegorna är tacksamma för att Johan stöttar upp i en arbetssituation som länge varit tuff för dem. Han har mötts av respekt och öppenhet samt förståelse för hans frågor som varit många i början.

Johan har snabbt kommit in i verksamheten trots att det är inte så länge sedan han påbörjade sitt bemanningsuppdrag på just denna arbetsplats. En framgångsrik faktor har varit det fina mottagandet från arbetsplatsen i kombination med ärlig, lyhörd, tydlig kommunikation. Jag fick stort stöd från min konsultchef på mitt bemanningsföretag Careisma.

Johan får rapporteringen från kollegorna inför morgonronden, och känner sig uppskattad för att hans idéer mötts med respekt och verksamheten trots att han jobbar som bemanningssjuksköterska har de börjat arbeta enligt hans idéer, vilket höjer Johans självförtroende. Något som också har höjt Johans självförtroende är att hans kompetens och erfarenhet värdesätts och kommer till stor nytta för patienterna, vilket också visar sig i form av att hans lön har gått upp med 60 % jämfört med tidigare tjänst. Att dessutom välja vilka dagar/tider som passar livspusslet och Johan är en av de bästa delarna med det jobbet, tänker Johan och går ut från kontoret för att möta patienterna för dagen.

“Att jag inte har tänkt på det här arbetssättet innan”, tänker Johan och går med bestämda steg mot första rummet där en svårt sjuk patient ligger som idag har besök av sina familjemedlemmar. Så otroligt fint att patienterna kan få besök nu efter att riktlinjerna har släppt. Jag skulle aldrig tänka mig att vara långt ifrån familjen en längre period, vilket är en av de största fördelarna med det här jobbet, tänker Johan och går in och möter dagens första patient med ett leende på läpparna.

Kontakt

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda dig?

 • 01.

  Registrera dig

  Registrera dig Vill du arbeta heltid, deltid eller enstaka veckor? Vi har uppdragen som passar just dig!

 • 02.

  Vi hörs snart!

  Vi ser fram emot att kontakta dig. Ha lite tålamod så hör vi snart av oss!

 • 03.

  Frågor och funderingar?

  Önskar du mer information om oss, eller har du frågor kring ett specifikt uppdrag inför din ansökan? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 08-26 62 03

  Fyll i formuläret för mer information!


  What does LOREM mean?+

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit…’ (complete text) is dummy text that is not meant to mean anything. It is used as a placeholder in magazine layouts, for example, in order to give an impression of the finished document. The text is intentionally unintelligible so that the viewer is not distracted by the content. The language is not real Latin and even the first word ‘Lorem’ does not exist. It is said that the lorem ipsum text has been common among typesetters since the 16th century. (Source: Wikipedia.com

  What does LOREM mean?+
  Recensioner